21-09-2009 - 22-09-2009
Door: Mark
Blijf op de hoogte en volg Mark
23 September 2009 | Suriname, Paramaribo
Ik was gisteravond erg moe. Ik ben dus vroeg naar bed gegaan. Dat dit geen garantie voor slapen is weet ik onderhand wel, maar om kwart over twaalf was ik het toch echt wel zat. Ik sliep nog steeds niet. Op zich geen ramp, maar om kwart voor vijf was ik ook weer klaar wakker. Uiteindelijk om kwart voor zes mijn bed maar uit gegaan en gedoucht etc. Ook gelijk even de schade van gisteren bekeken, maar het blijkt mee te vallen. Er is ook behoorlijk wat bruin zichtbaar.
Op het werk aangekomen eerst mijn site en mailtjes weer bijgewerkt.
Ik heb daarna een gesprek met mevrouw Bonela gehad. Ik wilde weten wat ik nu met mijn plan van aanpak moet doen, aangezien ik er niet verder mee kom. Zij zou het vanavond doorlezen en dan gaan we dit morgen bespreken. Ook heb ik gevraagd of ze nog wat meer werk heb, gezien mijn vorderingen met het verslag voor school.
Ik moet me nu nog meer met ISO bezig gaan houden. Een eis van ISO is dat de procedures vastliggen. Bijvoorbeeld wanneer een klant komt, ligt precies vast welke stappen de receptionist moet doorlopen. Ik moet nu voor een aantal afdelingen gaan kijken of de procedures nageleefd worden en of er eventuele veranderingen zijn. Als deze er zijn moet ik dit in het kwaliteitshandboek aanpassen.
Ik moet beginnen met de afdeling magazijn/inkoop. Ik ga daar dus vragen stellen en ook meekijken hoe het nu daadwerkelijk gebeurt. Ook ga ik nog een aantal afdelingen samen met betreffende managers bekijken. Lijkt me erg leuk. Ook zou mevrouw Bonela kijken of ik wat meer met alle afdelingen mee kan lopen.
Verder was het een dag als alle andere. Ik heb trouwens wel nog een telefoontje van een leverancier gehad. Dit ging over de brief die ik gestuurd had. Volgens mij was het voor haar niet helemaal duidelijk wat er gevraagd werd. Ik heb het geprobeerd uit te leggen, maar betwijfel of ze het nu wel snapt. Dit was in twee weken tijd pas de tweede reactie op het totaal van 53 brieven. Even afwachten dus en anders stuur ik één oktober een herinneringsschrijven.
Na het werk werd ik opgehaald door Maaike en de kinderen. Eerst hebben we nog wat dingen in de stad gedaan en toen zijn we naar hun huis gereden. Ze hebben een mooi huis in een rustige buurt.
Toen was het tijd om te eten. Maaike had lekkere lasagne en macaroni gemaakt en ook was er krabsalade en aardappelsalade. Het was allemaal erg lekker. Inmiddels was Peter ook thuis gekomen en na het eten zijn we op het terras gaan zitten. Hier hebben we even gezellig gepraat en heb ik manja gegeten. Toen zijn we naar het huis gereden dat we voor december hebben gehuurd. Het staat op een project en er is bewaking voor je er op rijdt. Het huis zelf viel me mee. Het zag er netjes uit. Dit was dus een opluchting, want met foto’s weet je het nooit. Ik heb wel alleen maar de buitenkant gezien. Toen hebben we een rondje door de stad gereden. We zijn onder andere langs ’t Vat, hotel Torarica en het Presidentieel Paleis gereden. Na een tour kwamen we weer bij Peter en Maaike aan. Toen hebben we nog een broodje met gebakken ei op. Als laatste hebben we een rondje door het huis gemaakt en toen ben ik naar huis gebracht. Het was erg leuk en gezellig en we hebben afgesproken het nog een keer te doen voor Maaike voor twee maanden naar Nederland gaat.
Dinsdag 22 september 2009
Vanmorgen ging de wekker weer veel te vroeg. Toen weer het dagelijkse ritueel tot ik op het werk was. Hier ook weer wat dagelijkse dingen gedaan tot ik een gesprek had met mevrouw Bonela. Zij had mijn plan van aanpak doorgekeken en heeft dit met mij besproken. Met haar hulp heb ik het stuk grotendeels aangepast zoals de docent het wil. Wel heb ik nog een mailtje naar de docent gestuurd met een vraag over iets dat niet helemaal duidelijk was. Ik heb gevraagd of we morgen kunnen bellen. Ik ben dus benieuwd of ik gelijk een reactie krijg. Verder ga ik morgen ook mijn voortgangsrapport bespreken met mevrouw Bonela. Dit is mijn eerste beroepsproduct voor school en ik moet dit donderdag mailen. Verder heb ik de dagelijkse dingen gedaan.
Ook heb ik Gerard gebeld dat ik niet ging trainen. Mijn been was boven mijn linkervoet behoorlijk gezwollen en er zat een blauwe plek met een doorsnee van ongeveer zeven centimeter. Toch maar even rust nemen dus. Dit heb ik overgehouden aan zondag.
Toen ik na het werk thuis kwam lag er weer post. Een kaart van de familie van Oss en een bevestiging dat mijn pakketje is aangekomen. Het blijft leuk om kaartjes te ontvangen.
Het nadeel bij het pakketje is dat het een stuk buiten de stad opgehaald moet worden. Gerda weet niet hoe ik hier moet komen met de bus, dus misschien moet ik morgen Gerard maar eens bellen. Misschien hoeft het al niet meer, als hij dit leest.
Na de telefoontjes met Nederland ben ik de lasagne en macaroni op gaan warmen en heb er weer lekker van gegeten. Tijdens het eten heb ik op televisie de wedstrijd Racing – Barcelona gekeken. Dit was live op tv. Ook heb ik een boek uitgelezen. Ik ben al gestopt met tellen.
Vanavond ga ik weer een poging doen om vroeg te slapen. Misschien helpt het vandaag wel.
23 September 2009 - 12:15
De Ossjes, Oafere:
Hoi Mark,
Het leest weer heerlijk weg. Je leert een steeds groter gebied kennen daar. Spannend hoor. Ik lees wel dat er veel van je familieleden naar Nederland gaan. Hoe zit dat nou, ze laten je daar toch niet alleen achter Hé?
Nou nog succes met alles. We gaan nu naar Judith want die is jarig vandaag.
Liefs van ons -
23 September 2009 - 16:43
Liska:
Hey Mark!
Wat heb je uitgespookt met je been?
En hebben ze daar geen tnt die de pakketjes thuis komen brengen?:P ik ga zo maar eens bij het trainen kijken, zelf trainen gaat nog niet met mijn hamstring, volgende week maar weer proberen!!
Aanstaande zondag moeten we tegen avios dus lijkt met niet echt een geschikte wedstrijd om mee te beginnen;) -
23 September 2009 - 17:12
Mary-koolhout:
jongen je moet niet in suriname voetballen dat is vragen om problemen.verder gaat alles goed lees ik . gisteren hebben we nog visite gehad op de verjaardag van mientje was goed. dat men er toch nog aan denkt we hebben een mooie bloem gehad van jullie familie-en opa en oma en fam v/d zwaluw.op dit moment is je pa hier aan het stucadoren het is nu 19.00 uur volgende week komt de nieuwe keuken dus het moet af zijn voor die tijd.verderloopt het wel goed ik ben deze week weer begonnen met werken voor halve dagen in afwachting van verder onderzoek eind oktober.maar het komt wel goed.nou ga ik even kijken of er nog hulp nodig is bij die ouwe .tot de volgende mail en hou je haaks groetjes van de hele fam. -
23 September 2009 - 18:10
Fam. Lamers Oaffere:
Hoi Mark,
Iedere twee dagen zijn we toch weer blij dat je wat geschreven hebt, lijkt net of je niet zo ver weg bent.
Lijkt ons leuk om al die procedures in kaart te brengen als ze er tenminste al zijn?
Zal je best een hele kluif aan hebben, maar dat is niet zo erg.
Hopen dat je van school snel antwoordt krijgt zodat je weer verder kunt met school.
Denk dat je straks als je terug bent ons wel wat tips kunt geven mbt al het leesvoer dat je daar naar binnen werkt, misschien kun je vast wat doorgeven van wat je gelezen hebt.
Hier ligt net alles op éé'n oor na een vermoeiende dag van school en heerlijk buiten spelen liepen er weer een stuk of wat rond hier vanmiddag.
Het schilderwerk zit erin op 1 deur na, maar die ga ik morgen doen.
Nu ff een bakkie thee en er vroeg in want ben niet zo fit vandaag, hopen dat ik wel kan slapen en niet wakker lig zo als jou.
Succes met alles, liefs van ons. -
24 September 2009 - 12:26
Fam.lamers Druten:
Hallo Mark, we lezen regelmatig je verslagen. Het gaat steeds beter met je. En de weekende zijn ook steeds beter besteedt. De reactie van Jurgen was toen hij hoorde dat je een echte luiaard hebt gezien was: hoeveel Surinamers heeft Mark dan gezien, want dat zijn toch allemaal luiaards. Hier is alles goed, we genieten van een mooie nazomer. Misschien minder warm dan bij jullie, maar toch erg aangenaam.Groetjes uit Druten -
24 September 2009 - 17:38
De Bovenkampjes:
Ha die Mark
Heb je onze kaart nog niet gehad? Of zal ik iets verkeerd erop gezet hebben?Nou ja we zien het wel.Jarno en Mike zijn met het voetballen voor de beker weer door de 1ste ronde heen dus hopen dat ze het beiden winnen. Ook Jarno heeft zijn stunt weer uitgehaald. Was gevallen op zijn pols dachten dat het gebroken was maar het viel gelukkig weer mee, het was verstuikt. Hans heeft dit weekend ponykeuring dus dat is weer spannend voor hem en zondag gaan we naar monsterjam in Arnhem. Nou dat was het wel weer. Groetjes fam. van de Bovenkamp