25-08-2009 & 26-08-2009
Door: Mark
Blijf op de hoogte en volg Mark
27 Augustus 2009 | Suriname, Paramaribo
Vandaag maar weer om kwart voor zes opgestaan. Dit omdat ik nog een keer wilde kijken hoe het met de bussen is. Ook had ik bedacht dat het wel lekker is om zoveel mogelijk om zeven uur te beginnen, zodat ik dan om half vier klaar ben. Ik ben dan iets over vier thuis. Dan is het nog een redelijke tijd om naar Nederland te bellen, gezien het tijdsverschil.
Maar goed, ik was weer te vroeg bij het hotel. Vijf voor zeven stond ik bij mijn kantoor, maar de deur was nog op slot. Er was nog niemand van mijn collega’s. Ze hebben nu maar aan de beveiliging doorgegeven dat als er nog niemand is, zij de deur voor mij open moeten maken.
Toen ik eenmaal op kantoor was heb ik eerst mijn site weer bijgewerkt en in de loop van de dag zag ik alweer reacties binnenkomen. Toch makkelijk, dat internet op je laptop. Ik heb met verschillende mensen via msn kunnen praten.
Uiteraard moet er tussen het socializen door ook nog even gewerkt worden.
Ik heb vandaag mijn badge gekregen die ik moet dragen en waarmee ik enkele deuren kan openen. Ook alvast mijn leerdoelen voor school opgesteld. Heb ik toch al iets voor school gedaan. Wie had dat gedacht?
Verder heb ik met dhr. Van Ams gesproken m.b.t. mijn stageopdracht. Hij verzorgt alle inkopen en is baas van het magazijn. Ik het heb idee dat het met mijn stageopdracht wel goed gaat komen. Mevrouw Eenig was erg positief over mijn werk tot nog toe.
Voor deze opdracht heb ik tot begin november de tijd, maar ik verwacht volgende week al een heel eind te zijn. Ook heeft ze een nieuwe opdracht voor mij. Ik moet iets gaan doen met het logistieke proces van de ingekochte goederen. Dit moet ik, wat ik begreep, met een andere stagiaire samen gaan doen.
Ook ga ik maandag een MOD dienst van half één tot negen uur draaien met mevrouw Eenig. Dit staat voor manager on duty. Alle managers moeten eens in de zoveel tijd zo’n dienst draaien buiten kantoortijden, zodat er altijd een manager tot de avond aanwezig is. We moeten dan meerdere rondes door het hotel lopen, waardoor ik meer van het hotel leer kennen.
Toen de werkdag er op zat ben ik nog even naar het postkantoor gelopen, maar deze was uiteraard dicht. Iedere dag om drie uur gesloten, behalve vrijdag want dan al om half drie. Schijnbaar hoeft er niemand te werken. Toen de kaarten maar bij een winkel gepost. Thuis aangekomen snel gebeld en oer-Surinaams gegeten. Piepers met erwtjes en worteltjes en kipfilet.
Om kwart over vijf kwam Gerard mij ophalen voor mijn eerste training bij DIVA. Zoals ik zondag al zei, viel het niveau een beetje tegen. Ook bij de mannen. Veel mislukte hakjes en qua positiespel was het bedroevend. Ik stond vaak alleen tegenover vijf aanvallers van de dames. Ook nog twee keer flink uitgegleden, want het heeft vandaag geregend en mijn voetbalschoenen pasten niet meer in mijn koffer.
Maar goed, toch anderhalf uur lekker in de warmte bezig geweest dus het luie zweet is er weer een beetje uit.
Woensdag 26 augustus 2009
Vanmorgen weer vroeg opgestaan, dus ook weer, standaard, vroeg op mijn werk. De bewaking heeft voor mij de deur van het kantoor open gemaakt. Op het werk de laptop opgestart om op mijn site te kijken en mijn mail te checken. Dit lukte wel, maar ging erg traag. Ik moest iedere keer internet opnieuw opstarten. Toen ik een mail wilde sturen, lukte mij dit niet. Toen heb ik Ricardo van ict gevraagd en er bleken problemen met de server voor de WIFI te zijn. Dit heeft de hele dag geduurd en pas het laatste half uur kon ik weer op internet.
Uiteraard heb ik niet de hele dag stil gezeten. Maar ieder nadeel heb ook z’n voordeel. Ik heb vandaag veel aan mijn verslagen voor school kunnen werken. Alweer??? Ja alweer! Het komt nog eens goed met mij. Ik heb mijn eerste indruk op papier gezet, het plan van aanpak grotendeels gemaakt en ik ben begonnen met het organisatieverslag.
Verder nog een beetje gepraat en een afspraak voor morgenochtend met dhr. Van Ams gemaakt. Om 08.00 uur hebben we afgesproken. Ik ben benieuwd of dit normale tijd of Surinaamse tijd is. Ook heb ik het al een beetje over mijn vrije dagen gehad met mijn begeleidster. Dit ziet er positief uit. Waarschijnlijk kan ik drie weken opnemen als het zo doorgaat. Dit is ook afhankelijk van hoe mijn werkzaamheden verlopen.
Na thuiskomst even snel gebeld en omgekleed. Ook nog even snel een halve papaya naar binnen gewerkt, want om half zes zou Peter ons ophalen om naar Olivia te gaan. Zij is vandaag 50 geworden. We hebben daar gezeten en een beetje gepraat. Toen het donker werd zijn Jan-Piet, Peter, David, Michael en ik naar de kreek bij Jan-Piet en Olivia achter het huis gegaan om kaaimannen te gaan zoeken. Je schijnt met een zaklamp over het water en waar je rode ogen ziet, daar zitten ze. We hebben er twee gezien. Je ziet alleen de ogen, maar ik zal er vast nog wel een keer één mee gaan vangen. Verder ook nog met Michael over gehad om komend weekend naar een kickboksgala te gaan. Ook heb ik Gerard gebeld, want we gaan morgen naar een wedstrijd van DIVA tegen het u-20 elftal kijken.
27 Augustus 2009 - 10:33
Mam:
Zo,je bent er vroeg bij iedere morgen. Maar ook fijn dat je dan weer een beetje vroeg thuis bent zodat je nog naar Nederland kunt bellen.Papa heeft gisteravond ook nog een tijd met Olivia gebeld.Feest zal wel erg goed geweest zijn Volop eten en drinken natuurlijk.Werk ze nog en we bellen weer xxx -
27 Augustus 2009 - 11:27
De Ossjes Uit Oafere:
Hoi Mark,
s'Morgens al vroeg uit de veren maar dit is voor jou geen probleem. Het is fijn dat je goed bezig kunt zijn voor je stage. En super dat je ons zo goed op de hoogte houdt. Tot het volgende bericht. (of eerder!!!!!)
Liefs vanuit de Pas -
27 Augustus 2009 - 13:30
Fam. Lamers Oaffere:
He Mark,
Geweldig om weer wat van je te horen, klinkt (leest) meer positief dan het vorige verslag. We hebben het gevoel dat je je draai een beetje gevonden hebt, fijn voor je. Wat een verandering van land al niet in je boven haalt mbt school!!!
En ook prettig dat je nu's morgens je kantoor in kunt zodat je's middags ook bijtijds thuis bent.
Lieve groetjes van 't Hoog. -
27 Augustus 2009 - 17:02
Hanny En Jac/ Druten:
Hoi Mark,
Ontzettend goed te lezen dat je het goed naar je zin hebt. Je zult zien dat de tijd voorbij vliegt en voor je het weet je ouders ook in Suriname zijn.
De foto's die je maakt zijn erg mooi maar ik verwacht binnenkort wel een foto met de Feyenoord handdoek hangend aan de ingang van Krasnapolsky in Paramaribo. Het moet ook daar bekend zijn dat Feyenoord nummer 1 staat in de competitie en dat zal ook daar gevierd worden.
Hier gaat verder alles goed. Marjolein en Tom zijn een paar dagen naar Londen. Carmen is druk bezig bij GTST in Aalsmeer en Marije en Eefje beginnen weer aan hun studies. Hanny werkt regelmatig op 's Heeren Loo en is druk met het maken van bloemstukken met al die mooie herfstbloemen. Maar zeker zullen er in Suriname mooiere bloemen zijn.
Met de politiek in Druten gaat het ook z'n gangetje al merk je wel dat er wat spanningen gaan ontstaan door de komende verkiezingen.
Mark heel veel succes met alles wat je doet en breng onze hartelijke groeten over aan de familie Peelen.
Veel liefs van Hanny en Jac -
27 Augustus 2009 - 17:46
Liska:
Hey Mark!
Heb het er gister over gehad tijdens de training en een paar meiden zagen er wel wat in om een seizoen in suriname te gaan voetballen ;) Alleen zal onze conditie dan ook erg beroerd zijn in die warmte!
Gister hebben Peter en ik nog een bed en kast uitgezocht dus het huisje van Peter is nu bijna klaar!
Verder vinden wij het ook wel leuk een keer een fruitmand vanuit suriname te zien komen;) haha
Succes nog en spreek je snel!
Liefs Liska en Peter -
27 Augustus 2009 - 19:20
Martijn:
He Mark, hierbij pas het eerste berichtje vanuit het Zonnewoud. Door de geboorte van Levi en de vakantie heb ik helemaal geen afscheid van je genomen en heb ik de site nog niet eerder bekeken. Ik heb wel een sms gestuurd, maar kwam er net achter dat je al het vliegtuig zat en een ander telefoonnummer hebt. Ik heb een foto van het 4e van DSZ in jouw fotoboek gedaan, zodat je weet waar je voor moet trainen. Zorg dat je op conditie blijft zodat je na de winterstop moeiteloos het laatste half jaar mee kunt doen. De concurrentie is groot. Volgende week moeten we voor de beker tegen Victoria, dus we zullen voor jouw extra ons best doen om te winnen van de Aofferse (of zoiets). Geniet ervan de komende tijd. Ik zal de site vanaf nu in de gaten blijven houden. Hou jij vanaf zondag de Teamers site in de gaten? Groetjes Martijn, Maaike en Levi -
27 Augustus 2009 - 19:27
Wilbert:
Ik zie het al, de draai al redelijk aan het vinden.
Fort Zeelandia nog niet afgebroken, internetten kan ook buiten met je laptop (dat deden wij ook altijd), gaat ook wat sneller met uplaoden van foto's.
Ik heb een beetje bijgelezen en ben nu eigenlijk al jalours dat jij in dat fantastische stukje van de wereld zit. Ma(r)ak er wat van jongen. We blijven op de hoogte.
Groet uit Molenhoek -
28 Augustus 2009 - 03:13
Roos En Hennie:
He Mark we blijven je volgen.
Ik heb nu net vakantie gekregen. volgens mij doe je veel nieuwe indrukken op en zullen we nog veel van je horen.Is toch geweldig we blijven je volgen veel liefs van de meiden uit rosmalen. -
29 Augustus 2009 - 12:10
Femke!!:
Hoi Mark,
Volgens mij vindt je het wel heel leuk daar ik moet alleen je foto's nog een keer bekijken
Groeten van Femke