16-09-2009 - 17-09-2009
Door: Mark
Blijf op de hoogte en volg Mark
18 September 2009 | Suriname, Paramaribo
Vannacht eindelijk weer een beetje normaal geslapen. Na de wekker nog één keer tien minuten later te hebben gezet, ben ik er toch maar uit gegaan. Op het werk aangekomen, heb ik eerst mijn stuk weer online gezet. Verder heb ik de rest van de dag de dagelijkse dingen gedaan. Aan mijn schoolverslag gewerkt en mezelf ook weer op de hoogte gebracht van het nieuws in Nederland. Verder heb ik ook een opzet van een SWOT-analyse gemaakt betreffende housekeeping, technische dienst en security. Een SWOT-analyse staat voor Strengths, Weaknesses, Oppurtunities and Threats. Je bekijkt dus wat de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zijn. Ook heb ik de presentatie voor de magazijnmedewerkers gemaakt. We moeten hun gaan voorlichten over de formulieren die zij moeten gaan invullen voor de leveranciersbeoordeling. Dit houdt in dat zij alle leveringen moeten gaan controleren en keuren op een door mij gemaakt formulier.
Ik heb niet meer met dhr. Elizee gesproken, want hij had het druk. Dit komt dan morgen wel.
Verder heb ik gezondigd en een slice pizza gehaald. Had ik echt zin in.
Volgende week gaat mevr. Bonela kijken of ik kan helpen bij het organiseren of begeleiden van een voetbaltoernooi. Wat ik begreep is dit voor alle bedrijven binnen de Kersten Holding waar het hotel ook bij hoort.
Bij thuiskomst lagen er weer twee kaartjes op mijn bed. De ene was van Britt, Ralph en Bjorn vanaf Mysteryland en de andere was van Britt. Het blijft leuk om kaartjes te krijgen. Bedankt daarvoor en natuurlijk ook voor al jullie leuke reacties op de site.
Morgen hoef ik maar tot 15.00 uur te werken. Ik heb een half uur vrij gevraagd, zodat ik mooi de hele wedstrijd van Ajax op televisie kan kijken.
Donderdag 17 september 2009
Vanmorgen weer met moeite uit bed, maar toch weer tien voor zeven op het werk. Daar aangekomen heb ik eerst een beetje rustig aan gedaan, voordat dhr. Elizee mij meenam voor een grote ronde door het hotel. Ik ben nu ook in de congreszalen geweest en heb nu bijna het hele hotel wel gezien. Het is leuk om zo’n rondje te lopen. We moeten opletten wat er allemaal nog moet gebeuren. Dit kan van alles zijn. Schades, schilderwerk of schoonmaakwerk. Dit wordt allemaal opgeschreven en later doorgegeven.
Na het rondje heb ik hem ook nog wat vragen gesteld voor mijn werkstuk. Daarna begon hij over de SWOT-analyse. Hij moet morgen een presentatie geven voor de directie en nog wat andere hoge mensen, maar hij had er nog niks aan gedaan. Het bleek dat hij niet alleen voor die drie afdelingen moest doen, maar voor het hotel in het algemeen.
Ik heb toen aangeboden om hem te helpen en heb een opzet gemaakt met alles wat ik zo snel kon verzinnen qua sterktes, zwaktes enz.
Om drie uur dacht ik snel naar huis te gaan om Ajax te gaan kijken. Ik was om kwart voor vier thuis en zette de tv aan. Daar komt dus het woord dacht aan. De wedstrijd duurde nog maar vijf minuten. Hier baalde ik dus flink van. Ik wist dat hij om 19.00 uur in Nederland zou beginnen, maar afgelopen week was op de tv een reclame dat Ajax om 15.30 uur uitgezonden zou worden. Ik heb dus een half uur eerder vrij genomen en er de hele week naar uitgekeken voor niks. Hier was ik dus goed ziek van. Maar ja, niks meer aan te doen.
Om kwart over vijf werd ik weer opgehaald voor mijn voetbaltraining. Het was een lekkere training. In heb begin wat loopoefeningen en daarna in een vierkant vier tegen twee gespeeld.
Daarna konden we gaan afmaken, maar de dames schoten zo slecht dat de heren na twee rondes achter de goal moesten gaan staan. Iedere keer als een dame over of naast schoot, moesten zij met een van de aangewezen heren een rondje om het veld rennen. Dit zodat de heren gang maken en de dames volgen, anders lopen ze niet door. Uiteraard zat ik ook bij de uitgekozen heren. Ik heb volgens mij non-stop kunnen lopen, zoveel ballen dat er naast en over gingen. Niet alle dames waren ook gemotiveerd om hard te lopen, of konden het nog. Ik heb dus lekker mijn conditie bij kunnen schaven.
Als afsluiting hadden we weer een grote partij. Ik stond zoals iedere keer weer laatste man. Gerard heeft na de training tegen de trainer gezegd dat hij mij eens op het middenveld neer moest zetten, want dan zou ik tenminste lopen. Maar de trainer en zijn assistent vonden dat ik toch wel genoeg liep en dit was ik eigenlijk toch wel met ze eens. Toch vind ik het wel lekker om op het middenveld te komen staan. De heren mogen met partijtje maar twee keer de bal raken. Als middenvelder zijn er dan meer mogelijkheden.
Zaterdag staat er weer een training op het programma om 8.00 uur. Lekker vroeg dus. Zondag moeten we er om 10.00 uur zijn en waarschijnlijk moeten we voetballen. Zwaar weekend dus. Als ik zondag nog fit ben wil ik eigenlijk ’s avonds nog naar Stars. Dit is een club waar dj Chuckie komt draaien.
18 September 2009 - 13:36
Femke:
hoi mark
hoe kwam het dat je te laat was voor ajax?? volgende keer wat sneller zijn!!
groeten femke -
18 September 2009 - 13:49
Nick,Erwin +Judith:
Hé Mark
Te laat voor het voetbal spelen ze ook nog 0-0 das dubbel balen hè? Het blijft leuk dat we je zo kunnen volgen.
groetjes uit Nijmegen
Nick,Erwin en Judith -
18 September 2009 - 18:30
Mam:
Hoi Mark
ben ook weer terug van paar dagen op de Gr Heuvels.Leuke dagen maar wel vermoeiend.We zijn toch erg aktief bezig geweest en 'savonds erg laat op bed.Maandag begin ik weer met een avonddienst en dinsdag een slp dienst daar.Ben benieuwd hoe het allemaal loopt.Maar probeer je zo nog even te bellen xxx mam -
18 September 2009 - 18:51
Fam. Lamers Oaffere:
Hoi Mark,
Niks gemist dus met voetbal begrijp ik van de reactie van Judith en Erwin.
Maar goed dat die kerel jou had om de boel een beetje op orde te krijgen die gaat dadelijk pronken met jou sterkte- zwakte analyse, zou afdingen om daat bij te mogen zijn. Zie nu dat dat niet meer kan want inmiddels is het hier vrijdag bijna 21:00 dus je werkdag zit erop en het weekend kan beginnen.
Het lijkt volgens ons wel of je thuis bent het hele weekend zit vol voetbal veel plezier, fijn dat je iets te doen hebt.
Hier staat net de steiger, het laatste stuk gezet toen het donker was, dan kan ik morgen het hoogste overstek schilderen en Nol heeft net aangeboden om mee te komen helpen lief hé.
Dus bij je volgende verslag hopen we een heel eind klaar te zijn ( voor Judith en Erwin succes nog!)
Gijs en Janneke krijgen morgen een training bij aikido van een andere leraar iemand die de 4e dan heeft, dat is schijnbaar heel goed, ze hebben er veel zin in.
Fijn weekend en we lezen het wel weer.
Liefs van't Hoog
18 September 2009 - 19:49
Martijn :
He Mark, kun je niet wat eerder naar huis komen van je stage, want we missen je nu al bij het 4e. We spelen pas de 2e competitiewedstrijd en hebben maar 12 spelers waarvan 3 niet helemaal fit. De nieuwe trainingen zijn wel erg lekker en goed, maar zondag hebben we al problemen met spelers. Geniet jij de komende maanden maar goed in Suriname, zodat je in januari weer fris kunt voetballen. Wel balen van de wedstrijd van Ajax voor je. Ik heb hem wel gezien, maar was helaas niet echt spectaculair. -
19 September 2009 - 00:47
Imke & Marleen:
Hee Mark!
Zo te horen heb je het nog steeds naar je zin daar. En leuk dat je daar lekker kunt voetballen! Veel plezier nog en succes met je voetbalweekend!
Kus -
20 September 2009 - 10:50
Erik W :
Hey pele ben er maar eens even voor gaan zitten maar ik denk dat ik maar even een dag vrij neem deze week om alles te lezen man man man hoef je daar niks te doen ofzo wel leuk dat het allemaal zo goed gaat daar hoorde dat ze jou al de crocodile dundee van suriname noemen.
Mis je ons al wel een beetje wij jou wel hoor het niveau in Boven -Leeuwen is wel gestegen sinds jij weg bent weet ook niet hoe het kan.
Kun je wel een beetje stappen daarzo of is er weinig te doen nou hoor het allemaal nog wel Gr van ons Erik & Michelle -
20 September 2009 - 14:38
Anja:
Hoi Mark, heb i.v.m. verhuizing van mijn ouders naar Boven leeuwen een tijdje niet op je site gekeken. er staat inmiddes heel wat op! Leuk die tripjes naar Bergendal en Tonka eiland. Jij redt het wel daar in Suriname.Groetjes van ons allemaal,Anja