10-09-2009 - 13-09-2009
Door: Mark
Blijf op de hoogte en volg Mark
14 September 2009 | Suriname, Paramaribo
Na een slechte nacht, ik ben wel tien keer wakker geweest, ging de wekker natuurlijk veel te vroeg. Dus nog maar een kwartier later gezet. Ik kon me alleen maar wassen dus dat was zo gedaan. En ik had nog brood op het werk in de koelkast liggen. Dus dit was weer tijdwinst en toen ik klaar was ben ik maar gelijk naar het werk gegaan.
Vanochtend ben ik bij dhr. Van Ams langs gegaan om wat dingen te bespreken die we eigenlijk gisteren zouden bespreken. Hij wil echt dat ik de boel oppak en ga begeleiden. Dus ook de voorlichting aan alle medewerkers. Een leuke uitdaging dus.
Op het werk heb ik tussendoor ook nog even naar vakantiewoningen gekeken voor de periode dat Britt en Ralph komen. Dit had ik al gedaan en had ook al op een paar woningen gereageerd, maar die bleken allemaal al verhuurd te zijn.
Uiteindelijk had ik er nog één gevonden die me wel wat leek en ook beschikbaar was volgens de website. Dit huis staat op een bewaakt project en heeft drie slaapkamers en twee badkamers. De huurprijs viel ook nog mee in vergelijking met andere huizen. Dus gelijk maar een mailtje gestuurd en ik kreeg gelijk een reactie terug. Hierin stond dat de woning beschikbaar was. Het enige probleem was dat Britt en Ralph nog niet zeker waren van hun tickets, dus had ik gemaild of er een optie op de woning genomen kon worden.
Dit bleek niet te kunnen, maar ondertussen had Britt ook gebeld voor de tickets en ze zijn er nu zeker van dat ze kunnen komen. Mijn dag kan niet meer stuk! Britt en Ralph komen en we hebben een vakantiewoning gevonden.
Toen ik naar huis ging heb ik onderweg water gekocht voor het trainen. Maar toen Jan-Piet en David kwamen om de hydrofoor te maken, zei Jan-Piet dat de auto van Gerard nog niet gemaakt is. Geen trainen dus. Jammer, maar nu heb ik nog even gelezen en rustig mijn spullen kunne pakken voor het weekendje weg.
Vrijdag 11 september 2009
Het is zover. Vandaag gaan we een weekendje weg naar Tonka-eiland. Om acht uur werden we bij het Academisch Ziekenhuis verwacht, dus Gerda en ik hadden de vorige avond al geregeld dat een taxi ons om half acht op zou halen. De reis duurt maar een kwartiertje, maar met die Surinaamse tijden weet je het nooit.
Keurig om half acht werden wij opgehaald. De bus zou om acht uur bij het A.Z.P. zijn, maar kwam pas om half negen. Toen moesten we ook nog langs andere mensen op en de bagage moest uit de bus en weer in de bus om genoeg plaatsen vrij te maken voor alle mensen die meegaan. Het is namelijk een bus die ook als lijnbus wordt gebruikt, inclusief klapstoelen. Ook de bagage moest daar dus bij.
Het was uiteindelijk tien uur toen we Paramaribo verlieten. We reden over dezelfde weg als naar Bergendal. Het is alleen een stuk verder en we moesten ook nog met de boot. Na onderweg flink stof gehapt te hebben, en hiervan een rode gloed op alles te hebben, kwamen we bij een klein “haventje” aan met bootjes die de mensen vervoeren naar de diverse eilanden.
Het enige probleem was dat onze boot er niet was. Na een tijd gewacht te hebben, zijn de chauffeur en een paar andere mensen naar een ander haventje gereden en daar bleek onze boot te zijn. Dus kon de chauffeur weer terug om ons op te halen in het eerste haventje. Uiteindelijk met zijn allen krap in een bootje het van Blommenstein stuwmeer op. Na ongeveer drie kwartier waren we er. We hebben een huisje voor 25 personen.
Het eiland is erg mooi. Na gegeten te hebben, werden de hangmatten opgehangen. Toen hebben we een duik van twee uur in het meer genomen. In dit meer zwemmen ook piranha’s, maar alles zit er bij mij nog op en aan.
Na de duik hebben we gedoucht en toen aan de saoto soep. Deze was echt heel erg lekker. Na dit alles heeft iedereen zich nog officieel voorgesteld aan de groep.
Zaterdag 12 september 2009
Vanmorgen was iedereen al tussen zes uur en half zeven wakker om naar de zonsopgang te kijken. Dit was erg mooi om te zien. De zon kwam als een oranje bal omhoog achter het meer. Hij kwam erg snel op en in een korte tijd stond hij als weer hoog en was een normale kleur.
Hierna hebben we rustig aan gedaan tot elf uur. Een beetje gepraat en gelezen.
Om elf uur werden we opgehaald door de eigenaar van Tonka-eiland. Hij heeft vroeger voor het Surinaamse Staatsbosbeheer gewerkt en schijnt de beste bomengids van Suriname te zijn. We liepen een stuk over het eiland tot we bij de boot aankwamen. Deze zette ons ergens anders af voor een tocht door de jungle van een paar kilometer. Toch heel apart om er zo middenin te staan. Je hoort van alles, maar ziet bijna alleen maar bomen.
Voor de familie van Oss en familie Lamers, ik heb nu die mooie blauwe met zwarte vlinder uit de vlindertuin in het wild gezien.
Verder is het erg vochtig en benauwd.
Na een tijdje was de tocht afgelopen. Toen stond het eten al klaar, want niet iedereen was mee gegaan. Na het eten even uitbuiken en toen weer het meer in. Hier hebben we ook weer een paar uur in gezeten.
Rond vijf uur ben ik er uit gegaan, want het was mannenavond. Dit wil zeggen dat de vrouwen rust krijgen en de mannen koken. Niet alle mannen deden dit of waren het waarschijnlijk vergeten, dus we begonnen met drie mannen. Uiteindelijk hebben de andere twee mannen ook mee geholpen.
Gelukkig was het menu niet al te moeilijk, maar om voor 25 man te koken zijn we toch bijna drie uur bezig geweest. We hadden maar twee pitten en de friet moest in een pan met olie gebakken worden. Verder hadden we kip van de barbecue, broodjes hamburger en tomaat.
Ondanks dat het simpel was, vond iedereen het lekker.
Aan het eind van de avond kreeg ik nog complimenten dat ik me zo goed had aangepast en dat ik zo bezig was met de kinderen. Ik heb ’s avonds ook nog meegedaan met troefcall. Dit is een kaartspel.
Zondag 13 september 2009
Het weekend zit er al weer op en blijkbaar wilde een deel van mij toch nog het maximale uit het weekend halen. Hierdoor was ik om half vijf klaar wakker. Om half zes waren er al meer wakker, dus hebben we een stoel gepakt en zijn buiten bij het water naar de zonsopgang gaan kijken. Deze heb ik nu ook kunnen filmen. Het was erg mooi om te zien. Ook omdat het water nog redelijk wild was.
Nadat de zon was opgekomen, ben ik maar weer gaan lezen. Dit heb ik maar even gedaan en ben toen lekker in een hangmat gaan liggen. Hier heb ik een tijdje gelegen en ben daarna mijn tas gaan inpakken, want om twaalf uur werden we opgehaald. Ook heb ik samen met Gerda nog een klein rondje gelopen en wat foto’s gemaakt. Na de reis terug heb ik niet veel meer gedaan. Ik heb alles in de was gegooid, nog wat gegeten en gelezen. Ook heb ik alle foto’s op mijn laptop gezet en nu ben ik dus de verslagen van afgelopen dagen aan het typen.
Als ik terugkijk naar dit weekend, moet ik zeggen dat ik het erg leuk vond. Het was gezellig en het eiland zelf was mooi om te zien. Ook het zwemmen beviel goed. Ik ben blij dat dit weekend leuk was, want ik had er toch wel naar uitgekeken. Zeker ook omdat de vorige weekenden minder waren. Ik ga dus met een goed gevoel de nieuwe werkweek in. Alleen jammer dat de wekker morgen weer vroeg gaat.
14 September 2009 - 11:09
Ha die Mark
Mooie foto's en een leuk verslag.Alleen kijk je niet zo vrolijk op de foto's maar de vermoeidheid zal ook wel meespelen.Je hebt een leuk weekend achter de rug en dat is het voornaamste.Bellen weer xxx mam -
14 September 2009 - 13:56
De Ossjes Oafere:
Hoi Mark,
Geweldig om te lezen dat jij in de jungle bent geweest. Dit doet mij gelijk aan tarzan denken!!!! En, is het je gelukt om die mooie blauwe vlinder op de foto te krijgen? Wij zijn blij dat je een goed weekend hebt gehad. Tot hoors.
Liefs vanuit de Pas -
14 September 2009 - 14:51
Fam. Lamers Oaffere:
Hallo Mark,
De boerenkool staat de pruttelen gauw even kijken of er weer een verslag is van Mark, we waren erg benieuwd hoe je het hebt gehad. Nou zo te lezen heb je een superweekend gehad, fijn voor je! Dan kan je de werkweek weer aan en heb je iets leuks om aan terug te denken.
Ook super dat het geregeld is voor Ralph en Britt, ook iets om naar uit te kijken, eerst komen je ouders nog en als die weer gaan zijn Ralph en Britt er ook snel. En als die weer weg zijn is het nog maar een maandje en dan ben je weer terug, houdt eigenlijk niks in zo'n half jaartje. Hopen dat je alles af krijgt in die korte tijd.
Hier gaat alles z'n gangetje, we hebben ook een gezellig weekend gehad het Lamers dagje was gezellig we zijn naar dierenpark Amersfoort geweest.
Janneke is jaloers dat jij de mooie vlinder nu wel goed gezien hebt.
Succes met je nieuwe uitdaging op de werkvloer.Werk ze deze week en we lezen het wel weer.
Dikke kuzzz van ons
14 September 2009 - 15:09
Erik Peelen:
Hey Mark,
Mooi man in die jungle!! Ziet er allemaal leuk uit. Een keer geen saai weekendje zullen we maar zeggen.
Ik ben vandaag geopereerd en is allemaal goed gegaan, alleen wel heel veel gebloed nog :p Maar vrijwel geen pijn.
14 September 2009 - 16:07
Hanny En Jac:
Hoi Mark,
Leuk al die reisverslagen en de prachtige foto's.
We kunnen ons voorstellen dat je dag niet meer stuk kon nadat je bericht had gehad dat Britt en Ralph kunnen komen.
Hoe gaat het met de stageopdracht.
Het idee van een mannendag zou hier in Nederland niet erg aanslaan denk ik maar we zouden het ook eens een keer kunnen gaan proberen. Je vader en ik vissen en je moeder en Hanny gaan koken, alleen andersom weet ik het nog niet.
Mark, veel succes met alles wat je doet. Geniet er maar van want de tijd gaat ontzettend snel voorbij.
Liefs Hanny en Jac uit een regenachtig Druten -
14 September 2009 - 16:19
Erik Peelen:
Aan de verstandskies dan :P
hebben ze eruit gesneden
(dacht dat ik dat erbij had gezet :x) en toen kregen we bezorgde telefoontjes :P
vergeten erbij te zetten, slimme ik -
14 September 2009 - 17:01
Fam. Lamers Oaffere:
Hallo,
Nog en keertje want Gijs en Janneke vinden het erg jammer dat je geen foto hebt gemaakt van die hele mooie vlinder, ze denken dat je een grapje maakt.
Groetjes -
14 September 2009 - 17:58
Martijn Lemmers:
Hey Mark, hier weer een keer een berichtje vanuit het Zonnewoud. Wat een mooi verslag over het weekendje en wat een mooie foto's. Dit zijn voor jouw wel onvergetelijke momenten, dus geniet er maar van. Goed te horen dat jij goed met kinderen om kunt gaan, kun je vanaf januari op die kleine van ons passen. Zondag met het vierde de eerste competitiewedstrijd gelijk gespeeld. Wel balen, want we hadden de wedstrijd eigenlijk moeten winnen. We hebben helaas nog niet de vorm van vorig jaar. Zal het dan toch aan jouw liggen? Ik verwacht wel dat het goed komt. Heel veel plezier nog en werk ze. Ik lees het wel weer in het volgende verslag. -
15 September 2009 - 11:23
Hoi mark.
Gisreravond kreeg Liska ook een mail dat zij ook naar Suriname mag (ook 5 mnd stage)Ze moet dan voor alle toetsen,opdrachten etc wel voldoen aan de eisen.Dus we zijn benieuwd, -
15 September 2009 - 11:23
Hoi mark.
15 September 2009 - 13:14
De Bovenkampjes:
Hé neefje Fijn dat je een goed weekend hebt gehad, het ziet er allemaal wel mooi uit. Zo zie je nog eens iets van de wereld en niemand die je dat afneemt. Hopelijk gaat je werkweek ook weer soepeltjes verlopen en slaap je s'nachts wat beter. Blijf goed voor je eigen zorgen. Groetjes -
15 September 2009 - 16:52
Peter:
Hey Mark!
De foto's zien er allemaal super uit joh, zo'n weekend moet je vaker plannen ;)
Maar helaas, ook in Suriname wordt het weer maandag en moet je gaan werken...
Veel succes met je stage-opdrachten!!
Ps. Het vakantiehuis voor in december ziet er netjes uit hoor. -
15 September 2009 - 17:21
Nick, Erwin +Judith:
Hoi Mark
Fijn dat je een leuk weekend heb gehad. Mooie foto's zeg. Wel een hele belevenis. Voor ons leuk om zo mee te mogen genieten.
groetjes Nick, Erwin en Judith -
15 September 2009 - 18:07
Judith, Wim En Stijn:
Hey Mark,
fijn om te lezen dat je nu oprecht een leuk weekend hebt gehad en ook super dat alles nu definitief vast staat wanneer Britt komt. Wij hebben een reischeque gewonnen met een Karwei-actie twv 900 Euro, niet mis en erg leuk dachten we!! Alleen.... er zitten zoveel ogen en haken aan, dat we nog maar moeten zien of we er gebruik van kunnen maken. Bepaalde maanden en niet tijdens schoolvakanties en niet te vergeten te kiezen uit 8 accomodaties. Helaas... niets bij jou in de buurt anders waren we beslist 'effe' langsgekomen!! met flinke bijbetaling.. Ik ben nu voor mijn 2de werkdag in het Radboud geweest: de eerte dag was ik helemaal gaar en lamlendig van alle info die ik had gekregen. Vandaag ook daadwerkelijk al mee mogen assisteren bij wat bereidingen: net Tita Tovenaar; helemaal mijn ding, moet volgend jaar nog maar zien of ik wel met de opleiding voor apothekers ass. wil gaan beginnen als ze me op bereidingen willen laten blijven?!... al met al een goede eerste indruk dus!! Onze Stijn heeft het prima naar zijn zin op school en heeft ook al voor de eerste keer gevochten... Juf zei vorige week nog; nou, misschien moet ie wel een beetje oppassen dat ze niet over hem heenwalsen, zo lief dat hij is, nou, dat komt nog wel zei ik en wat denk je;
Donderdag een verhaal over 'ruzie' over een fietsje met het buitenspelen en toen heeft hij me geslagen. Joh, dat is niet lief, heb je hem toen ook teruggeslagen? (wilde mama toch wel erg graag weten..) Nee, zegt hij verontwaardigd; ik had als eerste geslagen!!!
Vechtersbaasje?! zal wel meevallen, maar wij hebben stiekem wel heel hard moeten lachen.
Nou, verder weinig roddels onder de Nederlandse bewolking in Appeltern.
Groetjes van ons drietjes. -
16 September 2009 - 11:27
Femke:
hoi mark
kijk uit voor de piranjas wat ikan jij vroeg opstaan.
groeten femke